MapReduce notfound error in 1.4

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

MapReduce notfound error in 1.4

Yan Martins
Hi guys,

I'm having this trouble after migrating to 1.4 from 1.3. I get a bunch of notfound errors, even though I know the objects are there.

10> riakc_pb_socket:get_index(Conn, <<"iops">>, {integer_index, "time"}, 1374787015, 1374787025).      
{ok,{index_results_v1,[<<"C3e5e4ffc00000001H0N525400f52ae2hS0-93">>,
                       <<"C3e5e4ffc00000001H1N52540065404fhS0-92">>,
                       <<"C3e5e4ffc00000001H2N525400847d32hS0-92">>,
                       <<"C3e5e4ffc00000001H4N525400b54073hS0-92">>,
                       <<"C3e5e4ffc00000001H3N525400962a0ehS0-92">>],
                      undefined,undefined}}

11> riakc_pb_socket:mapred(Conn,{index,<<"iops">>,<<"time_int">>, 1374787015, 1374787025},             
11> [{map, {modfun, riak_kv_mapreduce, map_identity}, undefined, true}]).              
{ok,[{0,
      [{error,notfound},
       {error,notfound},
       {error,notfound},
       {error,notfound},
       {error,notfound}]}]}


Again, I'm sure the keys were not deleted (I can fetch them by key and there is no X-Riak-Deleted tag).Was there any change to the PB interface that could cause this issue?

What am I doing wrong? Did anyone else have this problem?

Thanks


_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: MapReduce notfound error in 1.4

Russell Brown
Hi Yan,

Another 2i bug in 1.4

I've raised an issue here[1], the fix is very simple[2]. We're getting together a few fixes this week, and expect to cut a 1.4.1 very soon.

This issue only effects range query inputs to MR ($key is unaffected, as are equals queries).

Sorry for the trouble, fixes coming soon

Cheers

Russell

[1] https://github.com/basho/riak_kv/issues/617
[2] https://github.com/basho/riak_kv/pull/618

On 26 Jul 2013, at 20:01, Yan Martins <[hidden email]> wrote:

> Hi guys,
>
> I'm having this trouble after migrating to 1.4 from 1.3. I get a bunch of notfound errors, even though I know the objects are there.
>
> 10> riakc_pb_socket:get_index(Conn, <<"iops">>, {integer_index, "time"}, 1374787015, 1374787025).      
> {ok,{index_results_v1,[<<"C3e5e4ffc00000001H0N525400f52ae2hS0-93">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H1N52540065404fhS0-92">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H2N525400847d32hS0-92">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H4N525400b54073hS0-92">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H3N525400962a0ehS0-92">>],
>                       undefined,undefined}}
>
> 11> riakc_pb_socket:mapred(Conn,{index,<<"iops">>,<<"time_int">>, 1374787015, 1374787025},            
> 11> [{map, {modfun, riak_kv_mapreduce, map_identity}, undefined, true}]).              
> {ok,[{0,
>       [{error,notfound},
>        {error,notfound},
>        {error,notfound},
>        {error,notfound},
>        {error,notfound}]}]}
>
>
> Again, I'm sure the keys were not deleted (I can fetch them by key and there is no X-Riak-Deleted tag).Was there any change to the PB interface that could cause this issue?
>
> What am I doing wrong? Did anyone else have this problem?
>
> Thanks
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com


_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: MapReduce notfound error in 1.4

Russell Brown
In reply to this post by Yan Martins
Hi Yan,

Another 2i bug in 1.4

I've raised an issue here[1], the fix is very simple[2]. We're getting together a few fixes this week, and expect to cut a 1.4.1 very soon.

This issue only effects range query inputs to MR ($key is unaffected, as are equals queries).

Sorry for the trouble, fixes coming soon

Cheers

Russell

[1] https://github.com/basho/riak_kv/issues/617
[2] https://github.com/basho/riak_kv/pull/618

On 26 Jul 2013, at 20:01, Yan Martins <[hidden email]> wrote:

> Hi guys,
>
> I'm having this trouble after migrating to 1.4 from 1.3. I get a bunch of notfound errors, even though I know the objects are there.
>
> 10> riakc_pb_socket:get_index(Conn, <<"iops">>, {integer_index, "time"}, 1374787015, 1374787025).      
> {ok,{index_results_v1,[<<"C3e5e4ffc00000001H0N525400f52ae2hS0-93">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H1N52540065404fhS0-92">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H2N525400847d32hS0-92">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H4N525400b54073hS0-92">>,
>                        <<"C3e5e4ffc00000001H3N525400962a0ehS0-92">>],
>                       undefined,undefined}}
>
> 11> riakc_pb_socket:mapred(Conn,{index,<<"iops">>,<<"time_int">>, 1374787015, 1374787025},            
> 11> [{map, {modfun, riak_kv_mapreduce, map_identity}, undefined, true}]).              
> {ok,[{0,
>       [{error,notfound},
>        {error,notfound},
>        {error,notfound},
>        {error,notfound},
>        {error,notfound}]}]}
>
>
> Again, I'm sure the keys were not deleted (I can fetch them by key and there is no X-Riak-Deleted tag).Was there any change to the PB interface that could cause this issue?
>
> What am I doing wrong? Did anyone else have this problem?
>
> Thanks
>
> _______________________________________________
> riak-users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com


_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com