Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Andrew Hamilton
When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04, riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing the console.log looks something like this:

2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22396@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22396@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481 Wait complete for service riak_kv (10 seconds)
2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22420@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22420@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22444@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22444@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22468@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22468@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:07.343 [info] <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox size 0 from 'dev1@127.0.0.1'
2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22492@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22492@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22516@127.0.0.1' **

2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from disallowed node 'dev1_maint_22516@127.0.0.1' **

This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create a development cluster using both stable versions of riak and the latest versions of yokozuna (0.12 and 0.13).

-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer
www.facilityone.com

_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Jared Morrow
Andrew,

So we just ran into this as well when using Erlang R15.  We are investigating.  If you use Erlang R16B02 you should not see this error.  For what its worth, Riak 2.0 will be built against R16.

Sorry for the troubles,
Jared


On Tue, Jan 28, 2014 at 7:07 AM, Andrew Hamilton <[hidden email]> wrote:
When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04, riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing the console.log looks something like this:

2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481 Wait complete for service riak_kv (10 seconds)
2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.343 [info] <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox size 0 from '[hidden email]'
2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create a development cluster using both stable versions of riak and the latest versions of yokozuna (0.12 and 0.13).

-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer

_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com



_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Dmitri Zagidulin
In reply to this post by Andrew Hamilton
I ran into this the other day, as well. The problem turns out to be an Erlang version incompatibility -- you will want Erlang R16B02 to compile the newer 2.0 stuff.


On Tue, Jan 28, 2014 at 9:07 AM, Andrew Hamilton <[hidden email]> wrote:
When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04, riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing the console.log looks something like this:

2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481 Wait complete for service riak_kv (10 seconds)
2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.343 [info] <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox size 0 from '[hidden email]'
2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create a development cluster using both stable versions of riak and the latest versions of yokozuna (0.12 and 0.13).

-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer

_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com



_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Andrew Hamilton
Dmitri and Jared,

That fixed it.  I was still using r15b01 because the riak docs still referenced that version: http://docs.basho.com/riak/2.0.0pre11/quickstart/ .  I should have known to try this since the yokozuna install doc states to use r16b02.  Thanks!

-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer
www.facilityone.com



Dmitri Zagidulin <[hidden email]> , 1/28/2014 10:09 AM:
I ran into this the other day, as well. The problem turns out to be an Erlang version incompatibility -- you will want Erlang R16B02 to compile the newer 2.0 stuff.


On Tue, Jan 28, 2014 at 9:07 AM, Andrew Hamilton <[hidden email]> wrote:
When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04, riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing the console.log looks something like this:

2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481 Wait complete for service riak_kv (10 seconds)
2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.343 [info] <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox size 0 from '[hidden email]'
2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create a development cluster using both stable versions of riak and the latest versions of yokozuna (0.12 and 0.13).

-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer

_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com



_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Error Starting Up Development Cluster using 2.0pre12 on Ubuntu 12.04

Jared Morrow
For future reference, we found the bug and have a fix in for it https://github.com/basho/cuttlefish/pull/114   We are still planning suggesting R16 and all packages will be against R16B02, but that PR fixes R15 support in case anyone needs it.

Sorry for the trouble,
Jared


On Tue, Jan 28, 2014 at 8:50 AM, Andrew Hamilton <[hidden email]> wrote:
Dmitri and Jared,

That fixed it.  I was still using r15b01 because the riak docs still referenced that version: http://docs.basho.com/riak/2.0.0pre11/quickstart/ .  I should have known to try this since the yokozuna install doc states to use r16b02.  Thanks!


-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer



Dmitri Zagidulin <[hidden email]> , 1/28/2014 10:09 AM:

I ran into this the other day, as well. The problem turns out to be an Erlang version incompatibility -- you will want Erlang R16B02 to compile the newer 2.0 stuff.


On Tue, Jan 28, 2014 at 9:07 AM, Andrew Hamilton <[hidden email]> wrote:
When I follow the steps to make a development cluster on Ubuntu 12.04, riak compiles just fine but I cannot start up any of the nodes.  Tailing the console.log looks something like this:

2014-01-28 08:57:02.660 [error] <0.850.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:02.665 [error] <0.862.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.785 [info] <0.348.0>@riak_core:wait_for_service:481 Wait complete for service riak_kv (10 seconds)
2014-01-28 08:57:03.903 [error] <0.1945.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:03.905 [error] <0.1947.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.137 [error] <0.1956.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:05.139 [error] <0.1958.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.374 [error] <0.1966.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:06.376 [error] <0.1968.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.343 [info] <0.356.0>@riak_kv_entropy_manager:perhaps_log_throttle_change:849 Changing AAE throttle from undefined -> 0 msec/key, based on maximum vnode mailbox size 0 from '[hidden email]'
2014-01-28 08:57:07.607 [error] <0.1981.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:07.608 [error] <0.1983.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.841 [error] <0.1994.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

2014-01-28 08:57:08.843 [error] <0.1996.0> ** Connection attempt from disallowed node '[hidden email]' **

This has been happening on my machine since 2.0pre11.  I am able to create a development cluster using both stable versions of riak and the latest versions of yokozuna (0.12 and 0.13).

-Andrew Hamilton
Lead Applications Engineer

_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com




_______________________________________________
riak-users mailing list
[hidden email]
http://lists.basho.com/mailman/listinfo/riak-users_lists.basho.com